The Cubes

New York, NY

GMS created a new 85 foot tall 3-story annex and renovated and enlarged the existing plaza.  GMS also relocated the existing MTA entry to the east and enclosed it within the 1095 tower.  The annex and plaza reconstruction were completed in 2013 and the MTA relocation and the lobby renovation within 1095 were completed in 2016. The main entry was relocated to the plaza side of the tower, resulting in a double-height lobby and improved retail spaces.

Architect: Moed deArmas & Shannon

Client: Equity Office Properties

2016 AISC Ideas2 National Recognition Award
2016 ACEC NY Excellence in Engineering Gold Award
2015 NCSEA Excellence in Structural Engineering Finalist – New Buildings $10M to $30M
The Greater New York Construction User Council Outstanding Projects for 2014 – Commercial/Office Building
2013 AIA New York State Architecture Award of Excellence – Commercial Large Projects